Начало

Subcategories

Подправки

Качеството на Kotányi

Насладата е истинска, ако качеството е безупречно. От Kotányi повече от 100 години работят за това. И винаги се стремят да предложят  билки и подправки за Вашата трапеза с най-добро качество.

Как се отглеждат продуктите Kotányi

Правилният избор на най-подходящ сорт, климатът и почвите, комбинацията от опит и умения  - всеки детайл е от голямо значение за правилното и успешно отглеждане на подправките.

Доверие и проверка на качеството

Партньорите на Kotányi ги снабдяват със суровини с най-добро качество с постоянни параметри, които Kotányi непрекъснато проверяват чрез контролни проби.

Как се преработват продуктите Kotányi

След като се наберат, билките и подправките се обработват старателно преди внимателното им опаковане, за да се съхрани техния безценен аромат. Що се отнася до изсушаването, правилната температура и времето за сушене са от изключително значение. При нарязването, смилането и пресяването, Kotányi третират продуктите си с внимание, за да можете да се насладите на изключителен вкус и да усетите страстта още с първото отваряне на опаковката.  

Селекция Grana Padano D.O.P.

Неповторимото сирене Грана Падано D.O.P. е познато още от далечния 11-ти век. Създатели и пазители на автентичната рецепта, която е останала непроменена и до днес, са цистерцийски и бенедиктински монаси, населяващи поречието на река По. Тогавашното твърдо сирене, което запазвало всички хранителни вещества на млякото в процеса на зреенето, се наричало caseus vetus („старо сирене“ на латински), но по-късно е наречено „grana“ заради своята гранулирана структура. Сиренето Грана Падано D.O.P. е както прекрасна храна, откривана на трапезите на благородници и кралски особи през различните епохи, така и основна храна на селяните във времената на глад. По този начин то функционира като стълб на популярната гастрономическа традиция. Традицията на производство на сирене Грана Падано D.O.P. се предава от векове по същите методи, които и до днес гарантират органолептичните свойства и външния вид, прочули го по целия свят. Consorzio Tutela Grana Padano (Консорциум за защита на сиренето Грана Падано D.O.P.) е създаден през 1954 г., а сиренето получава статут на защитено наименование за произход (D.O.P.) от Европейския съюз през 1996 г. Днес Грана Падано D.O.P. е най-продаваното сирене D.O.P в света!

Бяло Вино Бианко Сицилия IGT, Monte Pietroso 0,75 л
Сортове: Катаратто и Шардоне. Топъл, богат плодов букет със стилен и елегантен вкус. Вино със свежи средиземноморски ухания, благороден дъх на горчив бадем и дълъг финал. Вкусът е топъл, плътен и с привлекателен плодов послевкус. На цвят е жълт с искрящи оттенъци.
Вино Розе Бардолино Киаретто Ка'Преела DOC, Lamberti, Венето - 0,75 л
Сортове: Корвина, Рондинела, Молинара. Яркорозов цвят с оттенък на череша. Изтънчен аромат с нотки на горски плодове и свежи теменужки. Изключително приятен и сух вкус, примесен с деликатни плодови нюанси и послевкус на череша.
13,05 лв.
Вино Розе Фризанте ТУРА IGT, Lamberti, Венето - 0,75 л
Сортове: Корвина, Пино Неро, Мерло. Мимолетна розова пяна и живителен мус. Коралово розов цвят, фин и деликатен букет с нотка на теменужки. Сухо, леко пенливо вино с продължителен плодов аромат и с мека пълнота на небцето.
11,68 лв.
Конфитюр Плод от бъз
Конфитюрът е направен от плод от бъз и е подсладен с гроздов сок. Притежава неповторим аромат и запомнящ се вкус.
7,61 лв.
Конфитюр Сицилиански мандарини
Конфитюрът е направен от сицилиански мандарини, съдържа мандаринови корички и е подсладен с гроздов сок. Без добавена захар, с неповторим аромат и запомнящ се вкус.
9,05 лв.
Конфитюр Италиански круши
Конфитюр от италиански круши, подсладен с гроздов сок. Без добавена захар, с неповторим аромат и запомнящ се вкус.
11,24 лв.