Отлежало сирене Пиаве Vecchio D.O.P.
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Отлежало сирене Пиаве Vecchio D.O.P.

Пиаве Vecchio D.O.P. е oтлежало и твърдо трапезно сирене, произхождащо от италианската провинция Белуно. Създадено е от опита на местните майстори-производители на сирене и продължава да се произвежда по традиционни методи, използвайки пастьоризирано краве мляко.

Отлежалото сирене Пиаве D.O.P. притежава сладък и интензивен аромат, който става по-изразен с възрастта му. Кората му е плътна и кафеникавожълта на цвят, а вътрешността му - сламеножълта.

Отлежалото сирене Пиаве D.O.P. се съчетава най-добре с класическите рецепти от региона на Белуно, но е прекрасно и в останалите типични италиански ястия. Настърганото сирене Пиаве D.O.P. е отлично в паста или предястия. Съчетава се прекрасно с микс от плодове. Отлично е придружено с плътни червени вина. Страхотно в комбинация с ядки и круши.

14,54 лв. вакуум 300 гр
290,88 лв. пита ~6 кг

14,54 лв. Tax included

12,12 лв. Tax excluded

Всички снимки са илюстративни или представляват предложения за сервиране на готови ястия

local_shipping БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В СОФИЯ ГРАД ЗА ПОРЪЧКИ НАД 70 ЛВ ПЛАЩАНЕ СЛЕД ПРЕГЛЕД ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ДОСТАВКАТА

Сиренето: Пиаве D.O.P. е отлежало сирене, произхождащо от италианската провинция Белуно. Създадено е от опита на местните майстори-производители на сирене и продължава да се произвежда по традиционни методи, използвайки пастьоризирано краве мляко. Благодарение на качеството на млякото, както и запазената технология на производство, сиренето Пиаве D.O.P. получава статут на защитено наименование за произход (D.O.P.) през Май 2010 г. Отлежалото сирене Пиаве D.O.P. притежава сладък и интензивен аромат, който става все по-изразен с възрастта му. Кората му е плътна и кафеникавожълта на цвят, а вътрешността му е сламеножълта.

История: Отлежалото сирене Пиаве D.O.P получава името си от едноименната река. Ражда се в полята на планинския масив Доломити между древни гори, зелени долини, пасища и скалисти райони, които се използват от векове за отглеждането на млекодаен добитък. С упадъка на Венеция, която контролирала по-голямата част от територията по онова време, интензивната експлоатация на горите довела до по-слабо икономическо развитие на провинцията Белуно като я поставило на изпитание. Най-естествената и стойностна производствена алтернатива, която би спасила населението в тези критични периоди, се оказала отглеждането на млекодайни говеда - особено италиански кафяви крави. Първата млечна кооперация в Кралство Италия е създадена през 1872 г. по инициатива на енорийския свещеник отец Антонио Дела Лусия в долина близо до Белуно. Известна като "Kasèl" на местен диалект или "смес за производство на сметана" на обикновен език, тя дава възможност на местните фермери да преработват млякото си на "смени", за да получат ценни млечни продукти. Новата обединена форма на управление на малкото ресурси, осигурени от млекопроизводителите, помогнала да се създаде основата на традицията за производството на сирене в Белуно. Развитието продължава през годините с по-големи и по-организирани кооперации за преработване на местно мляко, превръщано в масло, пресни и зрели сирена. Тези кооперации са подкрепяни в дейността си от историческите алпийски хижи ("maiolere" на местен диалект "), които са истинските пазители на богатата традиция на сиренето в Белуно.

Територия на производство: Отлежалото сирене Пиаве D.O.P. се произвежда само в провинция Белуно, разположена в най-северната част на региона Венето - между Трентино Алто Адидже и Фриули. Легендарната река Пиава тече през тази област, доминирана от известния и внушителен планински масив Доломити: от извора и на връх Пералба в най-северната част на провинцията, преминавайки през Кадор и Фелтрино - докато не срещне равнината в подножието на Алпите - Венето.

Предложения за сервиране: Отлежалото сирене Пиаве D.O.P. се съчетава най-добре с класически рецепти от региона на Белуно, но е прекрасно и в останалите типични италиански ястия. Настърганото сирене Пиаве D.O.P е отлично в паста или предястия. Съчетава се прекрасно с микс от плодове. Отлично е придружено с плътни червени вина. Страхотно е в комбинация от ядки, круши и вино Малвазия.

Средни хранителни стойности за 100 гр:

Енергийна стойност: 1846 kJ / 445 kcal

Мазнини: 36 гр

от които наситени мастни киселини: 25 гр

Въглехидрати: 0 гр

от които захари: 0 гр

Фибри: 0 гр

Белтъчини: 29 гр

Сол: 1,9 гр


Вижте рецепти с:
 Отлежало сирене Пиаве D.O.P.

Agriform
060416
9970 Артикули
8003518103920
Мярка
килограм
Опаковка
Пита
Темп. на съхранение
0 до +4 градуса
Количество в кашон
1 бр
Единично тегло
6 кг
Потребителска разфасовка
вакуум 300 гр