Вино Розе Фризанте ТУРА IGT, Lamberti, Венето - 0,75 л
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Вино Розе Фризанте ТУРА IGT, Lamberti, Венето - 0,75 л

Сортове: Корвина, Пино Неро, Мерло. Мимолетна розова пяна и живителен мус. Коралово розов цвят, фин и деликатен букет с нотка на теменужки. Сухо, леко пенливо вино с продължителен плодов аромат и с мека пълнота на небцето.

11,68 лв. Tax included

9,73 лв. Tax excluded

Всички снимки са илюстративни или представляват предложения за сервиране на готови ястия

local_shipping БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В СОФИЯ ГРАД ЗА ПОРЪЧКИ НАД 70 ЛВ ПЛАЩАНЕ СЛЕД ПРЕГЛЕД ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ДОСТАВКАТА

Сортове: Корвина, Пино Неро, Мерло.

Лозя: Селектирани лозя в някои от най-плодородните зони за вино във Венето. Средното производство е 120 квинтала от хектар с доходност от 70% вино.

Винификация: След като гроздето достигне правилния баланс между киселинност и захарно съдържание, то се винифицира чрез метод за бяло вино. Мъстта се пресова нежно, следва студено утаяване и ферментиране в стоманени бъчви за период от три до пет седмици в зависимост от сорта грозде и температурата (между 15–18°С). Базата за вино се разлива в бетонни резервоари с инертен газ азот (по този начин се избягва контакт с кислорода, в резултат на което съдържанието на ароматни въглеводороди остава непроменено). Последващата повторна ферментация се провежда в малки затворени резервоари с помощта на добавена концентрирана захар от същите гроздови бази и селектирани дрожди с минимална продължителност 45 дни – по-дълъг период от които и да било натурални полуискрящи вина. Така се гарантират по-фини и по-устойчиви перли, маята е постепенно премахната чрез филтриране, след което е възможно финалното студено бутилиране след продължителна стерилна филтрация.

Виното: Мимолетна розова пяна и живителен мус. Коралово розов цвят, фин и деликатен букет с нотка на теменужки. Сухо, леко пенливо вино с продължителен плодов аромат и с мека пълнота на небцето.

Препоръчва се с: Всички деликатни храни, леки предястия, паста, всички храни с основа от бели меса. Отлично е и като аперитив.

Температура на сервиране: 8°С

Lamberti
180401
9801 Артикули
8000160609060
Мярка
брой
Опаковка
бутилка
Темп. на съхранение
на сухо и хладно
Разфасовка
0,750 лит
Може да харесате също и