Азиаго D.O.P.
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Азиаго D.O.P.

Полутвърдо сирене Азиаго D.O.P. с произход от Алпийското плато Азиаго. Произвежда се от пастьоризирано краве мляко, бяло до сламеножълто на цвят - с маркирани, неправилни дупчици и тънка, еластична кора. Богата на ензими от живо мляко, тя има нежен, еластичен и приятен вкус с възхитителен аромат на краве мляко. 

Азиаго D.O.P. е типично сирене, произвеждано в района на долината по поречието на река По - до алпийските пасища на платото Азиаго и Трентино. Произходът на млякото, както и производството на сиренето е ограничено в четири италиански провинции: цялата област Виченца и Тренто и малка част от провинциите Падуа и Тревизо. 

Деликатният и свеж вкус на Азиаго D.O.P. се съчетава добре със свежи бели вина и розе, както и с охладени пенливи бели вина.

9,65 лв. слайс 250 гр
77,16 лв. цяло парче ~2 кг

9,65 лв. Tax included

8,04 лв. Tax excluded

Всички снимки са илюстративни или представляват предложения за сервиране на готови ястия

local_shipping БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В СОФИЯ ГРАД ЗА ПОРЪЧКИ НАД 70 ЛВ ПЛАЩАНЕ СЛЕД ПРЕГЛЕД ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ДОСТАВКАТА

Сиренето: Полутвърдо сирене Азиаго D.O.P. с произход от Алпийското плато Азиаго. Произвежда се от пастьоризирано краве мляко, бяло до сламеножълто на цвят - с маркирани, неправилни дупчици и тънка, еластична кора. Богата на ензими от живо мляко, тя има нежен, еластичен и приятен вкус с възхитителен аромат на краве мляко. 

История: Младото Азиаго D.O.P. е създадено в платото Азиаго (зона, пълна с пасища и богат добив на мляко), в районите на долината и обикновено в големи мандри. Историята на това сирене е сравнително нова: всъщност производството му датира от 1920 г. Младото Азиаго D.O.P е известно още и като "пресовано", тъй като веднага след производството на питите, те биват пресовани с помощта на ръчни или хидравлични преси с цел да бъде отцедено възможно най-добре. Азиаго D.O.P получава статут на защитено наименование за произход през 1996 г.

Територия на производство: Азиаго D.O.P е типично сирене, произвеждано в района на долината по поречието на река По - до алпийските пасища на платото Азиаго и Трентино. Произходът на млякото, както и производството на сиренето е ограничено в четири италиански провинции: цялата област Виченца и Тренто и малка част от провинциите Падуа и Тревизо.

Предложения за сервиране: Прекрасна комбинация е Азиаго D.O.P. просто върху филия хляб. Изключително универсално сирене в кухнята, Азиаго D.O.P. се поддава добре на много гастрономически комбинации. Разтопено върху полента, свинско с гъби или зеленчуци, то се превръща в истински деликатес. Идеално е като съставка в паста, палачинки и крокети, а нарязано на кубчета превръща салатата в истинско апетитно ястие. Освен това се съчетава много добре с рукола, мед, плодови туршии. Деликатният и свеж вкус на Азиаго D.O.P. се съчетава добре със свежи бели вина и розе, както и с охладени пенливи бели вина.

Средни хранителни стойности за 100 гр:

Енергийна стойност: 1613 kJ / 389 kcal

Мазнини: 32,4 гр

от които наситени мастни киселини: 22,9 гр

Въглехидрати: 0,5 гр

от които захари: 0,5 гр

Фибри: 0 гр

Белтъчини: 23 гр

Сол: 1,75 гр

Вижте рецепти със сирене Азиаго D.O.P. 

Agriform
060304
9955 Артикули
241204
Мярка
килограм
Опаковка
вакуум
Темп. на съхранение
0 до +4 градуса
Количество в кашон
8 бр
Единично тегло
2 кг
Потребителска разфасовка
слайс 250 гр