Салам Качаторе D.O.P. 175 гр
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Салам Качаторе D.O.P. 175 гр

Салам Качаторе D.O.P. 175 гр, в удобна опаковка от 175 гр.

Историята на салама датира от преди повече от 20 века, по време на древните Етруски. Cacciatore и Cacciatorino са саламите на ловците, които те носят със себе си заедно с хляба, по време на ловните излети. Храна, която осигурява необходимите дози мазнини, енергия и висококачествени протеини, богати на аминокиселини. Cacciatore и Cacciatorino са достатъчно богати на сол, за да компенсират загубата и, по време на дългите ловни преходи. 

Саламът притежава деликатен аромат, фин вкус и рубинено червен цвят. Производството му следва вековните Италиански кулинарни традиции, изполвайки само висококачествено Италианско свинско месо, сол, черен пипер и традиционната щипка чесън.

11,14 лв. Tax included

9,28 лв. Tax excluded

Всички снимки са илюстративни или представляват предложения за сервиране на готови ястия

local_shipping БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В СОФИЯ ГРАД ЗА ПОРЪЧКИ НАД 70 ЛВ ПЛАЩАНЕ СЛЕД ПРЕГЛЕД ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ДОСТАВКАТА

Cacciatore и Cacciatorino - Името е едновременно и ясно и загадъчно. Древният Етруски произход на наименованието “hunters’ salamis” (ловджийски салами) датира от преди около 20 века. Преките потомци на Етруските - Римляните, обяснават присъствието и разпространението на салама във всички части на Италия.

Cacciatore и Cacciatorino са саламите на ловците, които те носят със себе си заедно с хляба, по време на ловните излети. Храна, която осигурява необходимите дози мазнини, енергия и висококачествени протеини, богати на аминокиселини. Cacciatore и Cacciatorino са достатъчно богати на сол, за да компенсират загубата и, по време на дългите ловни преходи.

Що се отнасяло до размера, той зависел от очакваната продължително на ловните преходи. Особено популярни били, навързаните с накап редици (fizetta). Подобни на тях са днешните индивидуални разфасовки.

В основата на производството на Италианския салам Качаторе D.O.P. е усърдния подбор на селектирано месо, което бива внимателно смляно и овкусено с подправки. Следва пълнене в естествена обвивка и поставяне за сухо зреене. Този метод на производство гарантира най-високо качествен продукт, характеризиращ се с деликатен аромат, фин вкус и рубинено червен цвят. Методът на производство съответства на вековните кулинарни традиции. Изполвани са само висококачествено Италианско свинско месо, сол, черен пипер и традиционната щипка чесън.

Средни хранителни стойности за 100 гр:

Енергия: 1720 kJ/415 kcal

Мазнини: 35 гр

от които наситени мастни киселини: 14 гр

Въглехидрати: 0 гр

от които захари: 0 гр

белтъчини: 25 гр

Сол: 3,8 гр.

Вижте повече за Салам Качаторе D.O.P.

Casa Modena
040454
9890 Артикули
Мярка
брой
Опаковка
пакет
Темп. на съхранение
0 до +4 градуса
Страна на произход
Италия
Количество в кашон
10 бр
Единично тегло
175 гр