Списък продукти по марка Casa Modena

Копа Парма I.G.P.
Копа ди Парма се приготвя от внимателно почистената част на висококачествен свински врат. Със своя мек, устойчив вкус на небцето и деликатен аромат, Копа ди Парма е отличен като предястие. Идеален е като допълнение по време на хранене и съчетан с добро бяло вино от района на Парма. СЪСТАВ: анатомично парче свински врат, сол, подправки, ароматни билки.
118,66 лв.
Сланина от прасета Pata Negra
Сланина от прасета Pata Negra. Изключително крехка и топяща се в устата сланина от селектираната порода прасета Пата Негра.
23,59 лв.
Телешка пастърма Брезаола
В Италия, където винаги е имало особено отношение към яденето и добрата храна, процесът на осоляване е превърнат в изкуство. Сушеният деликатес от говеждо месо Bresaola della Valtellina (брезаола от областта Валтелина) е прекрасен пример за това. За пръв път брезаола се споменава през XV век, но със сигурност тя се е правила много преди това. Днес брезаола е един от продуктите с географска идентификация и е защитена от италианските закони. Комбинацията от осоляване, сушене, микроклимат и доста ниски температури в провинция Сондрио в крайна сметка водят до получаването на крехко и вкусно, леко пикантно месо. Говеждо месо, сол.
15,37 лв.
Пушен бекон Панчета
Панчета е традиционен италиански специалитет, който се използва по начин, по който използваме познатия ни бекон. Направен е от висококачествено свинско месо от частта на корема - внимателно осолено и овкусено с избрани подправки. След това се суши при най-строгите стандарти за контрол на качеството. СЪСТАВ: свинско месо (бекон), сол, подправки, ароматни растения.
8,05 лв.
Шварцвалдска шунка Спек
Спекът дължи своя присъщ характер именно на особенoтo си географскo положение(Трентино-Южен Тирол), където северната и южна култура се срещат по необичаен начин и природата създава един наистина специален климат с много слънце и чист въздух. Докато на север прошуто крудо се съхранява чрез опушване, на юг се оставя да отлежава на чист въздух. От обединяването на тези два метода се ражда типичният спек - съвсем леко опушен и отлежал на въздух според древната традиция. Така е създаден един характерен и неповторим по производство и вкус продукт, следвайки традиционното правило „малко сол, малко пушек и много въздух”.
10,49 лв.
Свинско филе Лонзино
Сурово-сушено свинско контрафиле Лонзино. Най-меката и вкусна част от месото, внимателно маринована и овкусена, го прави един от най-специалните месни деликатеси. Има розов цвят – почти пурпурен, с интензивен аромат, сладък и леко подправен вкус и мека текстура. Прясното свинско филе, внимателно подбрано, обезкостено и нарязано, се поставя в специални контейнери, като му се добавят: сол, оцет, вино и ценни билки. За известен период от време се оставя да омекне, за да се получи продукт с окончателна сладост, уникална мекота и незабравимо ухание. СЪСТАВ: свинско месо, сол, подправки, вино.
16,49 лв.
Салам Унгарезе
Приготвен от чисто свинско месо с изключително фина структура. Яркочервен цвят и леко опушен аромат. СЪСТАВ:  свинско месо, сол, подправки. НЕ СЪДЪРЖА Глутен.
11,00 лв.
Салам Милано
Италиански салам с голям диаметър и дължина. Саламът Милано наподобява много по вид и по вкус салам Унгарезе, но е подправен единствено със сол, пипер и чесън. Резултатът „оризово зърно”, типично за салам Милано, се получава от фино смляното месо, което във вътрешната си част е съставено от почти равни части сухо и мазно месо. Поради това повърхността на разреза/сечението на салам Милано се характеризира с безброй „конфети” - бели и червени. Периодът на узряване е един от най-дългите и варира между 3 и 9 месеца в зависимост от диаметъра на салама, като целта е да се постигне една добра хомогенност на сухата и мазната част.
10,99 лв.
Салам Фелино Нобиле Джентиле
Салам Фелино е един от най-известните традиционни салами. Ще познаете този сух салам по неравната му форма. Обикновено за приготвянето на този деликатес са нужни около 3 месеца при същите климатични условия като популярния Prosciutto di Parma.
67,61 лв.