Кремообразни сирена

Кремообразни сирена

Рикота 250 гр
Историята на рикотата е много древна. Редица исторически документи потвърждават нейното производство още от времената на древните египтяни и шумери. Била е използвана много и през гръцката и римската епоха. Изглежда е била лидер в призводството през Средновековието. Терминът „рикота” произхожда от латинското „recoctus", което означава „сварен на висока температура". На температура от 80/85 градуса към суроватката се добавя киселинно вещество, което спомага на подквасата да достигне плътността и да стане на малки люспички, които се натрупват на повърхността. С решетъчна лъжица се обира сирището и се оставя да се отцеди в типични надупчени кошници за около 24 часа докато се добие желаната консистенция.
3,80 лв.
Маскарпоне 250 гр Epiu
Кремообразно сирене, което е почти задължително за всички италиански десерти. С масленост 35% и с мека, свежа консистенция. На цвят е сметаново-жълто и притежава еластична структура.
6,06 лв.
Маскарпоне 500 гр Epiu
Кремообразно сирене, което е почти задължително за всички италиански десерти. С масленост 35% и с мека, свежа консистенция. На цвят е сметаново-жълто и притежава еластична структура.
11,16 лв.
Маскарпоне 500 гр Agriform
Кремообразно сирене, което е почти задължително за всички италиански десерти. С по-висока масленост - 42% и с мека, свежа консистенция. На цвят е сметаново-жълто и притежава еластична структура.
11,45 лв.
Маскарпоне 2,00 кг Epiu
Кремообразно сирене, което е почти задължително за всички италиански десерти. С масленост 35% и с мека, свежа консистенция. На цвят е сметаново-жълто и притежава еластична структура.
42,74 лв.
Крем от четири сирена 400 гр
Крем на базата на 4 сирена, разтопен с масло. Рецептата е базирана на Ементала - лека и мека. Идеален за ризото или за довършване на пици и като основа за пикантни подправки.
24,12 лв.
Маскарпоне 2,00 кг Valcolatte
Кремообразно сирене, което е почти задължително за всички италиански десерти. С масленост 42% и с мека, свежа консистенция. На цвят е сметаново-жълто и притежава еластична структура.
42,05 лв.