Бяло Вино Фризанте ТУРА IGT, Lamberti, Венето - 0,75 л
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Бяло Вино Фризанте ТУРА IGT, Lamberti, Венето - 0,75 л

Сортове: Шардоне, Совиньон, Гарганега. Мимолетна бяла пяна, живителен мус и сламен цвят със зеленикави оттенъци. Изключително фин и проницателен букет с нотка на цветя и екзотични плодове /ананас и банан/. Сухо, леко пенливо, със светъл, балансиран и деликатен плодов вкус.

11,68 лв. Tax included

9,73 лв. Tax excluded

Всички снимки са илюстративни или представляват предложения за сервиране на готови ястия

local_shipping БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В СОФИЯ ГРАД ЗА ПОРЪЧКИ НАД 70 ЛВ ПЛАЩАНЕ СЛЕД ПРЕГЛЕД ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ДОСТАВКАТА

Сортове: Шардоне, Совиньон, Гарганега.

Лозя: Селектирани лозя в някои от най-плодородните райони за вино във Венето. Средното производство е 120 квинтала от хектар с доходност от 70% вино.

Винификация: След като гроздето достигне правилния баланс между киселинност и захарно съдържание, то се винифицира чрез метод за бяло вино и мъстта се пресова нежно. Следва студено утаяване и ферментиране в стоманени бъчви за период от три до пет седмици в зависимост от сорта грозде и температурата (между 15–18°С). Базата за вино се разлива в бетонни резервоари с инертен газ азот (по този начин се избягва контакта с кислород, в резултат на което съдържанието на ароматни въглеводороди остава непроменено). Последваща повторна ферментация се провежда в малки, затворени резервоари с помощта на добавена концентрирана захар от същите гроздови бази и селектирани дрожди с минимална продължителност 45 дни – по-дълъг период от които и да било натурални полуискрящи вина. Така се гарантират по-фини и по-устойчиви перли, маята е постепенно премахната чрез филтриране, след което е възможно финалното студено бутилиране след продължителна стерилна филтрация.

Виното: Мимолетна бяла пяна, живителен мус, сламен цвят със зеленикави оттенъци, фин и проницателен букет с нотка на цветя и екзотични плодове /ананас и банан/. Сухо, леко пенливо, със светъл, балансиран и елегантно-деликатен плодов вкус.

Препоръчва се с: Всички деликатни храни, леки предястия, паста, всички храни с основа от бели меса, също така е отлично като аперитив.

Температура на сервиране: 8°С

Lamberti
180403
9946 Артикули
8000160610141
Мярка
брой
Опаковка
бутилка
Темп. на съхранение
на сухо и хладно
Разфасовка
0,750 лит
Може да харесате също и