Сушени и Пушени Деликатеси

Сушени и Пушени Деликатеси

Прошуто крудо ди Парма D.O.P. - слайс 70 гр

Прошуто крудо ди Парма D.O.P., в удобна опаковка слайс 70 гр.
В началната фаза всеки бут периодично се осолява с морска сол и се поставя в студена камера на температура между 0°C и 4°C. Местата без сланина се ръсят с оризово брашно и черен пипер, за да не съхнат. Сушенето трае от 10 до 12 месеца. Бутът преминава прецизен експертен тест, провеждан от инспекторите на консорциума “Прошуто ди Парма”. Само ако пробите за качество са перфектни, бутът получава правото да бъде отличен със знак за автентичност. С деликатен аромат на фино месо и слабо солен вкус, нарязан на тънки филийки, той се топи в устата и оставя дълъг, леко сладникав послевкус. Класика в Италия е комбинацията - прошуто с розов пъпеш.
10,99 лв.
Прошуто крудо, отлежало мин. 12 месеца - слайс 80 гр

Прошуто крудо, отлежало минимум 12 месеца, в удобна опаковка слайс 80 гр.
Сурово-сушен свински бут Прошуто Крудо. Свинският бут се изрязва и се посолява, за да се улесни процесът на изсушаване, който се извършва в специални клетки при температура +2 /3°C и влажност не по-ниска от 75%, за да се предотврати развитието на нежелани микроби. Обикновено продуктът се посолява и се измива два пъти в период от 20 дни. След това бутът се измива от солта и се оставя да съхне за още 90-100 дни, докато се постигне загубата на желаното тегло и се складира в клетки за зреене с контролирана температура.
7,86 лв.
Прошуто Крудо слайс 500 гр
Прошуто Крудо на слайсове, които са отделени с разделителни листчета и опаковани в кутия. Може би най-известният италиански сурово-сушен деликатес произведен от свински бут.
32,50 лв.
Сурово-сушен свински врат Копа - Слайс 80 гр

Сурово-сушен свински врат Копа, в удобна опаковка слайс 80 гр.
Копа се приготвя от внимателно почистената част на висококачествен свински врат. Със своя мек, устойчив вкус на небцето и деликатен аромат, Копа е отличен като предястие. Идеален е като допълнение по време на хранене и съчетан с добро бяло вино от района на Парма. СЪСТАВ: анатомично парче свински врат, сол, подправки, ароматни билки.
7,49 лв.
Телешка пастърма Брезаола - слайс 70 гр

Телешка пастърма Брезаола, в удобна опаковка слайс 70 гр.
В Италия, където винаги е имало особено отношение към яденето и добрата храна, процесът на осоляване е превърнат в изкуство. Сушеният деликатес от говеждо месо Bresaola (брезаола) е прекрасен пример за това. За пръв път брезаола се споменава през XV век, но със сигурност тя се е правила много преди това. Комбинацията от осоляване, сушене, микроклимат и доста ниски температури в провинция Сондрио в крайна сметка водят до получаването на крехко и вкусно, леко пикантно месо.
9,64 лв.
Сет Карпачо - Брезаола, Пармиджано Реджано и дресинг - 75 гр

Приготвянето на телешко Карпачо никога не е било толкова лесно. Сет с предварително нарязана на тънки слайсове телешка пастърма Брезаола, пакетче Пармиджано Реджано D.O.P. нарязано на люспи, точното количество дресинг от Маслиново масло Екстравържин и лимонов сок в индивидуална опаковка от 12 мл. А за да е перфектно всичко, опаковката съдържа и дървена виличка.

13,00 лв.
Прошуто Крудо без кост San Daniele D.O.P.
Прошуто Крудо без кост San Daniele D.O.P. Перла в короната на италианската традиция за сушене на месо. Най-добрите селектирани породи прасета, специален хранителен режим, уникален въздух при сушене и само морска сол - това са тайните на Прошуто Крудо Сан Даниеле. Изключително малък район, в който е позволено производството: общината Сан Даниеле дел Фриули - с типичния си климат го прави наистина неповторимо. Периодът на естествено зреене е най-малко 13 месеца. 
636,36 лв.
Прошуто Ди Парма D.O.P. 1/2 бут без кост
Със своята дълговековна традиция Прошуто ди Парма става символ, без който италианската кухня не би могла да съществува. В началната фаза всеки бут периодично се осолява с морска сол и се поставя в студена камера на температура между 0°C и 4°C. Местата без сланина се ръсят с оризово брашно и черен пипер, за да не съхнат. Сушенето трае от 10 до 12 месеца. Бутът преминава прецизен експертен тест, провеждан от инспекторите на консорциума “Прошуто ди Парма”. Само ако пробите за качество са перфектни, бутът получава правото да бъде отличен със знак за автентичност. С деликатен аромат на фино месо и слабо солен вкус, нарязан на тънки филийки, той се топи в устата и оставя дълъг, леко сладникав послевкус. Класика в Италия е комбинацията - прошуто с розов пъпеш.
214,51 лв.
Прошуто Крудо 1/2 бут без кост
Сурово-сушен свински бут Прошуто Крудо. Свинският бут се изрязва и се посолява, за да се улесни процесът на изсушаване, който се извършва в специални клетки при температура +2 /3°C и влажност не по-ниска от 75%, за да се предотврати развитието на нежелани микроби. Обикновено продуктът се посолява и се измива два пъти в период от 20 дни. След това бутът се измива от солта и се оставя да съхне за още 90-100 дни, докато се постигне загубата на желаното тегло и се складира в клетки за зреене с контролирана температура. Периодът на зреене трябва да надвишава 7 месеца.
158,88 лв.
Телешка пастърма Брезаола
В Италия, където винаги е имало особено отношение към яденето и добрата храна, процесът на осоляване е превърнат в изкуство. Сушеният деликатес от говеждо месо Bresaola della Valtellina (брезаола от областта Валтелина) е прекрасен пример за това. За пръв път брезаола се споменава през XV век, но със сигурност тя се е правила много преди това. Днес брезаола е един от продуктите с географска идентификация и е защитена от италианските закони. Комбинацията от осоляване, сушене, микроклимат и доста ниски температури в провинция Сондрио в крайна сметка водят до получаването на крехко и вкусно, леко пикантно месо. Говеждо месо, сол.
15,37 лв.
Свинско филе Лонзино
Сурово-сушено свинско контрафиле Лонзино. Най-меката и вкусна част от месото, внимателно маринована и овкусена, го прави един от най-специалните месни деликатеси. Има розов цвят – почти пурпурен, с интензивен аромат, сладък и леко подправен вкус и мека текстура. Прясното свинско филе, внимателно подбрано, обезкостено и нарязано, се поставя в специални контейнери, като му се добавят: сол, оцет, вино и ценни билки. За известен период от време се оставя да омекне, за да се получи продукт с окончателна сладост, уникална мекота и незабравимо ухание. СЪСТАВ: свинско месо, сол, подправки, вино.
16,49 лв.
Копа Парма I.G.P.
Копа ди Парма се приготвя от внимателно почистената част на висококачествен свински врат. Със своя мек, устойчив вкус на небцето и деликатен аромат, Копа ди Парма е отличен като предястие. Идеален е като допълнение по време на хранене и съчетан с добро бяло вино от района на Парма. СЪСТАВ: анатомично парче свински врат, сол, подправки, ароматни билки.
118,66 лв.