Списък продукти по марка Alimentis

Мустарда от круши
Сладко-пикантна мустарда от пресни плодове на круша. Пикантният ѝ вкус е постигнат чрез добавяне на cинапено масло, което перфектно контрастира на сладкия плодов аромат. Тази мустарда е идеална като допълнение към сирена, салами и студени ястия.
20,47 лв.
Мустарда от смокини
Сладко-пикантна мустарда от пресни плодове на смокини. Пикантният ѝ вкус е постигнат чрез добавяне на cинапено масло, което перфектно контрастира на сладкия плодов аромат. Тази мустарда е идеална като допълнение към сирена, салами и студени ястия.
20,47 лв.
Мустарда от мандарини клементини
Сладко-пикантна мустарда, направена от пресни плодове на мандарини Клементини. Пикантният ѝ вкус се постига с добавяне на cинапено масло, което перфектно контрастира на сладкия плодов аромат. Тази мустарда е идеална като допълнение към сирена, салами и студени ястия.
20,47 лв.
Ориз Арборио Alimentis 1 кг
Класически ориз за ризото Arborio - сорт ориз, чиито големи и перлени зърна освобождават изобилно количество нишесте по време на готвене, осигурявайки отлично смесване на съставките. Широко отглеждан в долината на река По, той е класически избор в италианската кухня.
10,49 лв.
Ориз Карнароли Alimentis 1 кг
Кралицата на италианското ризото. Този ориз се отличава с големи и дълги зърна с тънко и бяло "перлено" ядро, комбинирани с ниско отделяне на нишесте и течности.
13,89 лв.
Черен Императорски ориз "Венере" Alimentis 1 кг
"Императорски ориз" с естествено черен цвят, с полуфини зърна и интензивен аромат. Италиански ориз, отглеждан в Пиемонте и Сардиния, с естествено черен цвят, с полуфини зърна и интензивен аромат. Известен още като "императорски" и "забранен" ориз - в древен Китай, само Императорът е имал право да яде черен ориз.
14,82 лв.
Маринован розов пипер на зърна 85 гр
Цели зърна розов пипер, внимателно мариновани и консервирани. Подходящ за овкусяване на стекове, сосове и много други.
9,25 лв.
Маринован зелен пипер на зърна 200 гр
Цели зърна зелен пипер, внимателно мариновани и консервирани. Подходящ за овкусяване на стекове, сосове и много други.
11,10 лв.
Шафран - единична доза 8 милиграма
Индийски шафран, селектиран и опакован в Италия. Опаковката е достатъчна за овкусяване на 2-3 порции ястия.
1,72 лв.
Полента Alimentis 500 гр
Полента от брашно от твърда пшеница Semola с висока плътност, гарантираща изключително качество.
3,97 лв.
Талиателе с яйца 1 кг
Талиателе с яйца, опаковани в пакет от 1 килограм. Пресовани на бронзова матрица, което спомага сосът да полепва по повърхността на пастата и да не пада на дъното на чинията. Произведени от най-висококачествена Semolina.
21,58 лв.